Agenda

Opfriscursus ‘De Trein van Boos naar Middel”

  • 21 januari 9:00 tot 21 januari 12:00
  • Locatie: Schipholpoort 2, Haarlem

In de afgelopen jaren zijn directeuren en IB’ers uit het Samenwerkingsverband Zuid Kennemerland getraind in “De trein van Boos naar Middel”. Vanuit het Samenwerkingsverband willen we polsen of er behoefte is aan een ‘opfris’ training, die uitdaagt om het geleerde nog meer in de praktijk te brengen.

De doelen van de opfristraining

  • De deelnemers die de training hebben doorlopen worden uitgedaagd en geholpen om het getrainde nog beter in de praktijk toe te passen.
  • Alle hoofdpunten van de methode krijgen opnieuw aandacht: de trein, de grens taxatie schaal en de netwerkbenadering.
  • Het onderliggende principe van oplossingsgericht werken, naast probleemoplossend of diagnostisch werken, wordt scherp gesteld.
  • De deelnemers ervaren dat gebruik van de terminologie van trein en grens-taxatie-schaal  helpend is in de communicatie met elkaar en met hun cliënten.

Trainingsvorm

De training zal op dezelfde manier als de basistraining een combinatie bieden van leren en ervaren. Voorafgaand aan de eerste en tussen de trainingsbijeenkomsten in worden video’s toegestuurd om de basale begrippen opnieuw te bestuderen en huiswerkopdrachten om het geleerde in de eigen praktijk toe te passen.

Programma

De bijeenkomsten volgen in hoofdlijnen de onderwerpen van de basistraining. De eerste bijeenkomst heeft als onderwerp ‘De trein van Boos naar Middel’. De tweede bijeenkomst gaat over de toepassing van de grens-taxatie-schaal en de derde bijeenkomst zal zich richten op positioneren.

Dinsdag 21 januari 2020, 9:00 – 12:00 uur

Dinsdag 25 februari 2020, 9:00 – 12:00 uur

Dinsdag 24 maart 2020, 9:00 – 12:00 uur

 

Gebruik het onderstaande formulier om u aan te melden voor deze bijeenkomst: