Agenda

20 MEI Faalangst, prestatiedruk en de invloed van mindset

  • 20 mei 13:00 tot 20 mei 16:00
  • Locatie: online

We kennen ze allemaal: die middenbouw leerling die op slot lijkt te schieten als ze een som moet oplossen; die kleuter die verlegen wegdraait als hij in de kring de beurt krijgt; die bijna schoolverlater die wakker ligt van de naderende eindtoets. Faalangst, zeggen we dan snel. Maar wat is faalangst eigenlijk? Waar gaat een beetje ‘gezonde spanning’ over in ‘verlammende stress’? Wanneer is het tijd om gespecialiseerde hulp in te schakelen?

Deze online netwerkbijeenkomst bestaat uit twee onderdelen. In het eerste deel gaan gedragsdeskundigen Christine van Donselaar en Annemarie Verkaik, verbonden aan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), dieper in op de vraag wat faalangst precies is, hoe je het kunt herkennen en welke factoren van invloed zijn.
Het tweede deel van de middag wordt verzorgd door onderwijs- en mindset-deskundige Inge Corstiaans. Zij vertelt over de enorme impact die (vaak onbewuste) overtuigingen hebben op je leerhouding- en prestaties. Helpen deze overtuigingen je tijdens een leerproces of juist niet? Hoe beïnvloedt jouw mindset de leerhouding van de ander? Inge gaat onder meer in op de Leerkuil: een praktische tool die het doorlopen van een leerproces zichtbaar en bespreekbaar maakt voor leerlingen en hun begeleiders en ouders.
De Mindset-theorie van professor Carol Dweck vormt de basis van het werk van Inge Corstiaans als spreker, ontwikkelaar en innovator bij Platform Mindset. Iedereen kan leren om te leren met meer, plezier, motivatie en betrokkenheid!   

Deze online netwerkbijeenkomst is georganiseerd in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin Kennemerland.

 

Gebruik het onderstaande formulier om u aan te melden voor deze bijeenkomst: