Agenda

Good Practice Delen & Stelen: HB onderwijs

  • 23 november 14:30 tot 23 november 17:15
  • Locatie: Schipholpoort 2 - zaal 0.17

HB-coördinatoren, -specialisten en talentbegeleiders opgelet! Op woensdag 23 november organiseert PO-ZK de eerste van drie Good Practice bijeenkomsten die voor dit schooljaar op de rol staan. Het project Versterken onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen heeft na drie jaar mooie vruchten afgeworpen en op onze scholen zijn inmiddels - ook los van dit project - talloze initiatieven ontplooid die op allerlei manieren bijdragen aan meer passend onderwijs voor deze doelgroep. Wij nodigen jullie graag uit om deze initiatieven onder de aandacht te brengen van je collega's!

De eerste Good Practice bijeenkomst staat dan ook in het teken van Delen & Stelen. Tijdens deze middag krijg je volop de kans om ervaringen uit te wisselen, maar zeker ook om je te laten inspireren door en te profiteren van initiatieven op het vlak van onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen op andere scholen. Onze HB-experts, die nog tot eind 2022 scholen zullen ondersteunen bij hun vragen op HB-gebied, zijn aanwezig om nog meer van hun kennis en expertise met jullie te delen.

Het eerste deel van deze Good Practice bijeenkomst bestaat uit groepsgewijze 'speeddates' onder leiding van één van de HB-experts. Vragen die aan de orde kunnen komen:

- Wat heb jij op jouw school al in werking gezet?
- Waar ga je meer van doen?
- Op welke vragen zoek je nog antwoorden?
- Op welke ontwikkeling in jouw school ben je trots?


In de pauze is er gelegenheid om elkaar informeel te ontmoeten en mogelijk afspraken te maken voor collegiale consultatie. Een mooie kans om op locatie inspiratie op te doen en gebruik te maken van bestaande initiatieven.
Na de pauze zullen de HB-experts dieper ingaan op HB-thema's. Om hierbij zo goed mogelijk aan te sluiten bij jullie wensen en behoeften, ontvang je na je aanmelding in de aanloop naar 23 november een mail met het verzoek enkele vragen te beantwoorden. Met jullie input zorgen we met elkaar voor een passende invulling van de rest van de middag.