Het JGZ-team van de GGD

Het JGZ-team 

Aan iedere school is een Jeugdgezondheids (JGZ)-team verbonden van de GGD. Het JGZ-team bestaat uit een JGZ-arts, een JGZ-verpleegkundige en een assistent. Samen met ouders kijken ze naar de gezondheid, groei en ontwikkeling van hun kinderen en bespreken ze hoe het thuis gaat. Zij doen dat op vaste leeftijden, zie hieronder. Ouders, kinderen en leerkrachten/ docenten kunnen op elke leeftijd zorgen bespreken.

 

Leeftijd van het kind                                                                 

Wat gebeurt er?
5 jaar Op school meet de doktersassistente lengte en gewicht en test ze de oren en ogen. We kijken naar de gezondheid en ontwikkeling van je kind mede op basis van een door u vooraf ingevulde digitale vragenlijst.
9 jaar Twee prikken van het Rijksvaccinatieprogramma.
Groep 7 Op school vindt een screening plaats. We kijken naar de gezondheid en ontwikkeling van je kind mede op basis van een door u vooraf ingevulde vragenlijst.
12 jaar meisjes

Je dochter ontvangt een uitnodiging voor de HPV vaccinatie.

 

Jeugdgezondheidszorg: verschillen per gemeente

GGD Kennemerland Jeugdgezondheidszorg is er voor alle kinderen van 4-18 jaar en hun ouders. In de gemeente Haarlemmerliede ook voor kinderen van 0-4 jaar en hun ouders. Ze zijn er voor vragen en advies over opgroeien, opvoeden en ouderschap op alle leeftijden.

Welk JGZ-team is aan mijn school verbonden?

Wanneer je geen contact kan krijgen met het JGZ-team dat verbonden is aan jouw school of je weet niet wie dat zijn dan kun je bellen of mailen met:

Frontoffice GGD/JGZ (www.ggdkennemerland.nl)

T: 023 7891777

E: frontofficejgz@vrk.nl