Alle categorie berichten

Elke dag weer positief samenwerken!

17 april 2018

Elke dag weer positief samenwerken!

Alles zelf doen is optellen, samenwerken is vermenigvuldigen

De tutoren van de Bridge Skills Lab werken nauw samen met de groepsleerkrachten uit groep 7, de ouders, de leerlingen en andere betrokkenen op de vier scholen. Deze nauwe samenwerking is ons inziens noodzakelijk om de leerlingen nog meer succes te laten ervaren bij het rekenen, en gaandeweg de andere vakgebieden. De HDT lessen zijn geheel ingericht op samenwerken en samen leren.

Door samen te leren, uitdagingen aan te gaan, outside-the-box te denken en samen rekenraadsels op te lossen proberen de tutoren de kinderen te laten zien hoe leuk en divers rekenen kan zijn. Zo deden de HDT leerlingen mee aan de Grote Rekendag en werken de tutoren zoveel mogelijk met materiaal uit het dagelijks leven. Tevens wordt er geregeld gewisseld met 'De themavraag'. Dit is een uitdagend rekenraadsel wat gekoppeld is aan een thema wat een rol speelt in het dagelijks leven van de leerlingen, zoals schaatsen in de winter en bloemen zaaien in de lente. In duo’s lossen de leerlingen deze vraag op, waarna 1 duo voor de klas trots mag uitleggen hoe ze de themavraag hebben opgelost.

\Wekelijks hebben de tutoren een belafspraak met de ouders om elkaar op de hoogte te houden en vragen te beantwoorden. In april zijn er inlooplessen geweest. Er worden ook geregeld foto's naar ouders verstuurd van hard werkende leerlingen. Bij navraag beamen ouders dat ze zich ook echt betrokken voelen bij het project. De moeder van een leerling vertelt: 'Ik vind het heel fijn dat de hulp onder schooltijd plaatsvindt. Ze gaan de klas uit, het is even wat anders. Dat is interessant en speciaal. Mijn zoon vindt zijn tutor heel lief en is enthousiast en vertelt veel thuis. De concentratieoefening bij de start is ook heel goed voor hem.'