Alle categorie berichten

Een fijne doorstart op alle HDT scholen

16 juli 2018

De HDT lessen zijn 10 september weer van start gegaan. Tutoren en leerlingen waren weer blij elkaar te zien en de leerlingen pakten het ritme van de lessen op alsof er geen zomervakantie was geweest. In de lessen zijn de leerlingen veel bezig op hun white board, maar ook met ander inzichtelijk rekenmateriaal. Verder blijven de wekelijkse oudercontacten een terugkerend ritueel. Soms delen de tutoren een foto van een leerling die doorzet met een lastige redactiesom, per telefoon. Op deze berichten krijgen de tutoren altijd een blij bericht terug, zo hou je op een simpele manier contact met de ouders van de HDT leerlingen. De leerlingen zijn met breuken begonnen, soms zagen leerlingen hier tegenop, maar stukje bij beetje krijgen ze meer inzicht en vaardigheid en worden ook breukensommen nu meer favoriet. 

Met de stuurgroep HDT zijn we al druk bezig met het selecteren van de HDT leerlingen die in loopjaar 2 (vanaf feb 2019) kunnen gaan meedraaien. Voor de zomer heeft de projectleider vanuit het samenwerkingsverband alle scholen in Haarlem Zuid en Haarlem Oost bevraagd over de rekenresultaten van de groep 6 leerlingen (nu leerlingen in groep 7). Op deze wijze kwamen er meerdere scholen naar voren die voldoen aan het meedraaien met het HDT project. Meer informatie hierover volgt in oktober/november.

Verder is er een publicatie verschenen over de opzienbarende onderzoeksresultaten van de Universiteit van Amsterdam naar het eerste HDT project in het VO (Mundus college, Amsterdam). Meer informatie over de onderzoeksresultaten vindt u op de website van the Scalable Education Programs Partnership van de UvA: http://www.uva.nl/disciplines/sociologie/onderzoek/onderwijsinterventies-voor-kansarme-leerlingen-sepp/onderwijsinterventies-voor-kansarme-leerlingen-sepp.html

Onderstaande foto kreeg een tutor van een leerling, te leuk om niet te delen!:

Consulenten

Nienke Bolderheij