Alle categorie berichten

Ouder inloop en de grote rekendag!

24 april 2019

De laatste week van maart hadden we op alle vijf de HDT scholen ouderinloop. Verschillende ouders (of tantes) kwamen op bezoek bij de leerlingen. Zo konden ze meekijken tijdens de les en schreven ze aan het einde een shoutout op een post it. De moeder van Natalia schreef in het Engels een lief bericht: "Natalia, ik ben trots op je! Je mooie werk zien, en hoe stil je dat allemaal doet. Mooi geschreven!" En de tante van Mohamed schreef in het Somali: "Mohamed, goed geschreven en goed gedaan. Hij helpt goed de jongen naast hem." 
De leerlingen doen goed mee, ook tijdens de donderdagen als we een hele HDT les werken aan verhaaltjessommen. De tutoren hebben de leerlingen aangeleerd om de BOU-Check in te vullen tijdens het oplossen van een verhaaltjessom.

Hieronder zie je hiervan een uitwerking:

In de eerste week van april was het De Grote Rekendag 2019! De hele dag hebben de leerlingen geoefend met het thema: uit verhouding. En hoe weet je of iets uit verhouding is? Juist, door het te meten! Bedankt allemaal voor jullie enthousiasme!