Alle categorie berichten

HDT gaat ma 2 sep weer van start!

30 augustus 2019

Na een heerlijk warme zomervakantie gaan wij maandag weer met de HDT leerlingen aan de slag. Afgelopen weken zijn de tutoren uiteraard al druk geweest met de voorbereidingen: lessen, materialen, klaslokalen moesten in orde gemaakt. Dit schooljaar start The Bridge ook met een HDT project op 5 basisscholen in Amsterdam Zuidoost. Afgelopen week volgden alle nieuwe tutoren een opleiding en hebben de tutoren vanuit Haarlem hen ook, middels intervisie, verder op weg geholpen en mede geschoold. Er wordt door alle tutoren uitgekeken naar het weerzien met de leerlingen na de vakantie!

Waar we ook dit schooljaar weer verder mee aan de slag gaan, zijn de feedback lessen vanuit de leerlingen. Alleen door feedback uit te wisselen en te reflecteren kunnen we allemaal vorderingen blijven maken, oftewel blijven groeien. Daarom nemen we 6 keer per jaar de 'Growie check' af. De growie check is een formulier waarbij de leerlingen reflecteren op wat hun eigen bijdrage is in de lessen, hoe ze met hun tutormaatje samenwerken en wat ze vinden van hun tutor. 

De leerlingen kijken onder andere terug of ze vinden dat ze netjes hebben gewerkt, of ze een actieve deelname hebben en hoe het met hun zelfvertrouwen staat. De leerlingen mogen ook noteren waarin ze de afgelopen periode het meest zijn gegroeid, waar ze nog aan willen werken en hoe ze dit willen gaan doen. Daarna kijken ze naar het teamwerk met hun tutormaatje; hoe verloopt de samenwerking, wordt er geluisterd naar elkaar en hoe staat het met de complimenten geven. Vervolgens wordt er nog gevraagd hoe de tutor de leerling kan helpen en mogen de leerlingen een shout-out schrijven voor hun tutor. De leerling en tutor gaan daarna met de inhoud van de Growie-check aan de slag om nog meer een Growie te worden.

Hieronder het team van Haarlem en Adam gezamenlijk op de foto, we hebben er weer zin in!: