Alle categorie berichten

Nieuwe DWS groepen klaar voor de start!

11 december 2019

Nieuwe DWS groepen klaar voor de start!

 

Hoe ziet een dag op de Day a Week School eruit? Hoe werkt dat als kinderen van verschillende leeftijden en verschillende scholen een dag in de week bij elkaar in de klas zitten? Wat vinden zij er zelf van? Leren zij op deze manier werkelijk wat zij te leren hebben?
Nieuwsgierig, vol verwachting en met veel vragen kwamen de ouders van aanstaande DWS-leerlingen gisteravond met velen naar de Zoete Inval voor de presentatie over het nieuwe DWS-jaar dat op de rol staat. Om een kleine twee uur later volledig bijgepraat, nog steeds verwachtingsvol en vooral enthousiast weer huiswaarts te gaan.

We zijn er trots op te melden dat inmiddels 46 basisscholen uit ons samenwerkingsverband deelnemen aan de Day a Week School. Waardoor wij half januari kunnen starten met zeven DWS-groepen, verdeeld over vier locaties verspreid over de regio. Dat betekent dat straks 126 cognitief talentvolle leerlingen het uitdagende onderwijs zullen krijgen dat zij nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen op een manier die bij hen past. Voor ongeveer de helft van hen is DWS bekend terrein; de andere helft begint aan een nieuw avontuur. Samen zijn zij klaar voor de start!

NB: De Workshop Signaleren van Hoogbegaafdheid bij Kleuters, die op 29 januari wordt aangeboden en wegens succes op 11 maart wordt herhaald, is inmiddels wederom volledig volgeboekt. Scholen kunnen hun aanvragen voor ondersteuning door een van onze HB-experts – op basis van een gerichte hulpvraag - nog steeds toesturen naar Maria Zaal m.zaal@po-zk.nl