Alle categorie berichten

Conferentie Hoogbegaafdheid 8 oktober 2020

25 maart 2020

Save the date... Part two

Zoals jullie al weten, is de organisatie van de Conferentie Hoogbegaafdheid op donderdag 8 oktober 2020 in volle gang. (Al doen wij dat momenteel vanuit ons eigen huis.)

Hierbij alvast een tipje van de sluier…..

We beginnen de dag met een inspirerende sparsessie met Dolores Leeuwin.

Dolores is – behalve presentatrice en overtuigend winnares van de Nationale IQ Quiz 2012 – ervaringsdeskundige op het gebied van hoogbegaafdheid. Op basis van haar eigen ervaringen op school én die van haar hoogbegaafde kind, gaat ze met jullie graag het gesprek aan rondom de vraag: Hoe kun je op school HB kinderen écht geven wat ze nodig hebben om te groeien? Dit belooft een uitdagende en intensieve sessie te worden waarbij best eens een ‘heilig huisje’ zou kunnen sneuvelen.

Verder kunnen jullie elkaar vinden tijdens de drie workshoprondes in de ochtend en de middag. Onze HB specialisten Marijke Schekkerman, Marian Plat en Fanny Cattenstart gaan met jullie aan de slag rondom thema’s als: Zijnskenmerken van HB leerlingen en hun uiteenlopende talenten; Hoogbegaafdheid en dyslexie; Vroeg signaleren; Reflexintegratie; Verrijking (die altijd werkt!); Mindset en HB leerlingen met intensieve onderwijsbehoeften. Andere deskundigen nemen jullie mee in onderwerpen als Ouderbetrokkenheid; HB beleid op school; Talentgesprekken en Verdiepen-Verbreden-Versnellen.

Tussendoor is er ruim voldoende gelegenheid om elkaar te spreken en om de verschillende experts op te zoeken met een specifieke vraag. Uiteraard verzorgen wij eveneens een heerlijke lunch op deze dag.

Kortom: Een dag om nu al naar uit te kijken!

Deze conferentie wordt georganiseerd door het Samenwerkingsverband PO-ZK en is in eerste instantie bedoeld voor directeuren, intern begeleiders, HB specialisten, plusklasleerkrachten e.d. van scholen binnen ons SWV.

Aanmelden voor deze conferentie kan naar verwachting vanaf medio mei via onze website.