Alle nieuwsberichten

Schooljaar 2019-2020, dat komt in de geschiedenisboeken

30 juni 2020

Wie had bij de start van dit schooljaar gedacht dat digitaal vergaderen niet langer science fiction zou zijn? En wie had gedacht dat al onze leerlingen thuisonderwijs zouden krijgen aangeboden? Wij niet! Maar wat zijn we trots op onze scholen, die zo flexibel en creatief die nieuwe situatie zijn aangegaan. De consulenten van het samenwerkingsverband ondersteunden waar nodig, op gepaste afstand. Hoewel we online in contact bleven, was het eerste ‘echte’ schoolbezoek een zeer welkom uitje. Wat fijn om weer tussen de jasjes en de tasjes en de kinderboeken te lopen!

Door die surrealistische periode na 16 maart zouden we bijna vergeten dat we in november een dikke pluim van de Onderwijsinspectie hebben gekregen voor de manier waarop scholen en schoolbesturen in Zuid Kennemerland sámen werken aan passend onderwijs. En ook: In mei organiseerden we met succes ons eerste digitale rekenconferentie. De gebiedsgesprekken in april konden niet doorgaan, maar we hebben als alternatief de sleutelmomenten van passend onderwijs op onze scholen verzameld. Deze gieten we in de vorm van een boekje vol met inspirerende verhalen vanuit de praktijk. Dit vrolijk makende boekje wordt uitgedeeld tijdens ons Groot Netwerk op 10 september, in de Philharmonie. Inschrijven daarvoor kan via deze link

Dit zijn slechts enkele high-lights uit een bijzonder schooljaar, waarin we samen met onze scholen nog veel meer hebben bereikt en geleerd. We hebben zin in volgend schooljaar, dan hopen we iedereen weer ‘live’ te ontmoeten. 

Maar nu eerst een fijne vakantie namens het team PO-ZK!


Maroes Albers