Alle nieuwsberichten

Versterk je rekenonderwijs

29 oktober 2020

Binnenkort gaat het project Versterken Rekenonderwijs van start. Het Samenwerkingsverband PO ZK biedt vanaf dan tot 2023 álle scholen de mogelijkheid om het protocol ERWD goed te implementeren. Doel van het project is om het rekenonderwijs op de scholen te versterken en adequaat af te stemmen op de verschillende onderwijsbehoeften van de leerlingen. Dit project sluit aan op het eerdere project rondom de implementatie van het protocol ERWD met een kleinere groep scholen.  

Scholen die mee willen doen, kunnen het pakket Versterken Rekenonderwijs aanvragen. Dit pakket behelst een training voor het hele team en een materialenkist om zo goed mogelijk de rekenhulp in fase oranje vorm te geven. Bovendien wordt de school in totaal tien uur begeleid door een rekenexpert. Aan het einde van het project hebben deelnemende scholen een beleidsplan rekenen, is het hele team geschoold in de verschillende rekenmodellen én is er een duidelijke link gemaakt met het Schoolondersteuningsprofiel.

Op dit moment wordt er een mooie rekenpagina ingericht op de website van het samenwerkingsverband. De lancering hiervan staat gepland op 1 december 2020. Vanaf 1 november gaat de voorinschrijving voor scholen open. Je aanmelding en motivatie voor deelname kan vanaf maandag 2 november worden gemaild naar erwd@po-zk.nl.

NB: Per schooljaar is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelname gaat op volgorde van binnenkomst.