Alle nieuwsberichten

Rekenpagina online!

17 december 2020

Met gepaste trots lanceren we de nieuwe Rekenpagina van Samenwerkingsverband PO ZK. Achter de schermen is hier de afgelopen maanden keihard aan gewerkt. Het filmpje over het protocol Ernstige Reken-Wiskundeproblemen en Dyscalculie (ERWD) en alle handreikingen die zijn gemaakt, zijn nu eindelijk beschikbaar voor onze scholen én voor andere belangstellenden.

Voor wie snel een kijkje wil nemen:
Klik op het icoon van het ERWD-protocol linksonder op de homepage.

Het begon allemaal twee jaar geleden, in januari 2019, met de startbijeenkomst voor de tien deelnemende scholen aan het project Rekenproblemen en de Implementatie van het protocol ERWD; een gezamenlijk initiatief van PO ZK, het RID en het Rudolf Berlin Centre van de Universiteit van Amsterdam. Twee jaar lang is er door alle betrokkenen gewerkt aan het doorgronden van het protocol ERWD en daarnaast is er vooral heel veel gerekend op de tien scholen!

Vorig schooljaar sloten we het project af met een spetterende digitale rekenconferentie, die mede mogelijk werd gemaakt door de gemeente Haarlem. We beloofden toen dat we de opbrengsten van het project -  een scala aan handreikingen om zelf op je school mee aan de slag te gaan - snel zouden delen.

Sindsdien is er een filmpje gemaakt door Visual Notes, waarin je een leerling volgt die problemen ondervindt bij het rekenen en wiens onderwijsbehoeften vallen in ‘fase oranje’ (meer uitleg vind je op de Rekenpagina). Daarnaast schreven we een artikel over de opbrengsten van ons project dat deze maand in het blad Beter Begeleiden verschijnt. Inmiddels heeft Onderwijsadvies alle handreikingen gereviseerd; deze zijn ondergebracht in het Hoofdlijnenmodel in de vorm van een interactieve graphic op de Rekenpagina.

En nu is het moment daar! Via deze link kom je op de Rekenpagina. We nodigen je graag uit hier eens rustig rond te kijken en er je voordeel mee te doen. We hebben gepoogd de rekenpagina zo in te richten dat alles wat er staat in feite voor zich spreekt. Maar mocht je toch nog vragen en/of opmerkingen hebben, schroom dan niet om contact te zoeken via erwd@po-zk.nl.

Voor alle scholen in ons Samenwerkingsverband loopt de aankomende drie jaar tevens het Project Versterken Rekenonderwijs. Hier vind je ook alle informatie als je jouw school wil aanmelden voor dit project en actief aan de slag wil gaan met de implementatie van het Protocol ERWD.