Alle nieuwsberichten

Normaal <=> Anders vol inspiratie

16 maart 2023

De Philharmonie in hartje Haarlem gonsde van inspiratie tijdens het groot PO-VO netwerk Normaal <=> Anders op 16 maart. Provocatief coach Lisanne van Nijnatten ontlokte de zaal menig grinnik met haar verhaal over de neiging die wij als volwassenen hebben om hobbels op de route van onze jeugd glad te willen strijken; het liefst op ónze manier en in óns tempo. Kinder- en jeugdpsychiater Arne Popma nam het publiek mee in zijn dromen over een effectieve aanpak van mentale probemen bij jongeren door hen zo te begeleiden dat zij vooral zélf regisseur van de oplossing worden. En dan was er nog de film met mooie voorbeelden van scholen die de zaken net even anders organiseren, om beter aan te sluiten bij wat leerlingen nodig hebben.

Het duo Bart&Anouk van Musework vatte zowel bij aanvang als tot slot het geheel samen in een virtuoze samensmelting van woorden, muziek en beelden. Een ochtend om daarna opgeladen en vol ideeën weer aan de slag te gaan.


Johan Vermeer, directeur-bestuurder van SWV Passend Onderwijs VO, opent het PO-VO netwerk Normaal <=> Anders, met schoenen als metafoor voor verschillende gradaties van 'erbij horen'.