<< October 2020 >>
ZoMaDiWoDoVrZa
    123
4567
8
910
11121314151617
1819
20
21222324
2526
27
28
29
3031

Oktober

 • 8

  8 oktober van 10:00 tot 16:00

  Conferentie hoogbegaafdheid - UITGESTELD naar 30-9-2021

  De conferentie wordt uitgesteld naar donderdag 30 september 2021.
  Aanmeldingen blijven staan. 
  We houden u op de hoogte.

  Deze conferentie wordt georganiseerd door het Samenwerkingsverband PO-ZK en is in eerste instantie bedoeld voor HB specialisten, plusklasleerkrachten, directeuren en intern begeleiders van scholen binnen ons SWV.

  We beginnen de dag met een inspirerende ontmoeting met keynote speaker Dolores Leeuwin, ervaringsdeskundige op het gebied van hoogbegaafdheid.

  Daarna verspreiden de deelnemers zich over drie workshoprondes in de ochtend en de middag. Onder begeleiding van diverse specialisten komen verschillende thema’s aan de orde. Een greep: Zijnskenmerken en talenten van HB leerlingen; Hoogbegaafdheid en dyslexie; Vroeg signaleren; Verrijking; Mindset, HB leerlingen met intensieve onderwijsbehoeften, Ouderbetrokkenheid; HB beleid op school; Talentgesprekken en nog een aantal andere aansprekende onderwerpen.

   

  Let op:  u krijgt een bevestiging van aanmelding. Deze mail is (helaas) nog geen bevestiging van uw deelname. Na de zomervakantie bekijken we wie we daadwerkelijk kunnen ontvangen (aantal personen) en ontvangt u hopelijk een definitieve bevestiging van uw deelname.

  Locatie: De Zoete Inval


 • 20

  20 oktober van 15:30 tot 17:00

  Informatiebijeenkomst

  Informatiebijeenkomst overstap PO-VO voor leerkrachten van groep 8 een (nieuwe) IB-ers.

   

  Deze bijeenkomst zal online georganiseerd worden, verdere informatie hierover volgt. U kunt zich wel aanmelden

  Locatie: ONLINE


 • 27

  27 oktober van 9:30 tot 12:30

  training Pro Ago voor directeur samen met intern begeleider

  Alle trainingen van Buro Pro Ago wortelen in de methode van ‘Solution Focused Brief Therapy’, wat intussen verbreed is tot ‘Oplossingsgericht Werken (OW)’. Met deze methode wordt de deelnemer geholpen om creatief te denken over manieren om een probleem op te lossen of te verkleinen, zonder veel tijd te besteden aan de analyse van een probleem. Deze methode is speciaal ontworpen om meervoudige problemen aan te pakken waarbij een ‘oorzaak’ niet direct duidelijk is en waarbij communicatie een grote rol speelt. Oplossingsgericht Werken is een ‘systeem benadering’: de methode is erop gericht om alle krachten die er zijn rond een meervoudig probleem dezelfde kant op te laten werken. Alle trainingen van Buro Pro Ago zijn gericht op het gebruik van ‘parallelprocessen’. Pro Ago helpt de professionals in de training altijd te kijken naar de overeenkomsten tussen de verschillende niveaus waarop hun interventies effect moeten hebben: “ Wat we in de training doen moet lijken op wat de intern begeleider doet met de leerkrachten die een beroep op hem/haar doen of met de kinderen die ze op weg helpt. De directeur kan op dezelfde manier met zijn/haar personeel omgaan. En de vaardigheden zijn op dezelfde manier toepasbaar in de klas, in het contact tussen leerkracht en kinderen en de leerkracht en de ouders.”

  Zie hier voor meer informatie

  De training bestaat uit 6 dagdelen. De andere data zijn: 10 november, 24 november, 15 december, 7 januari en 21 januari. 

   

   

  Locatie: Schipholpoort 2, Haarlem


 • 28

  28 oktober van 15:00 tot 17:30

  Passend verrijken: Hoe zet je leerling echt aan het denken? - ONLINE

  Hoe geef je die leerling van wie je zeker weet dat hij/zij veel in huis heeft, dat extra zetje? Hoe zet je leerlingen écht aan het denken? Hierbij kun je Denksleutels en de Taxonomie van Bloom heel goed gebruiken. Deze bewezen succesvolle
  instrumenten vragen weliswaar enige training en creativiteit van de leerkracht, maar na oefening zijn ze oneindig inzetbaar.

  Tijdens deze middag zullen we Denksleutels en de Taxonomie van Bloom kort bekijken. Vervolgens focussen we vooral op de inzet en uitvoering ervan. We gaan aan de slag met de vele manieren waarop je deze instrumenten kan gebruiken in je groep én we bedenken vragen en opdrachten voor leerlingen. Zo kun je direct verschil maken!

  Door: Fanny Cattenstart, HB expert PO-ZK

  Deze leerkrachtmiddag wordt ONLINE aangeboden in een professionele ZOOM-omgeving. Deelnemers ontvangen rond 21 oktober een link waarmee zij toegang krijgen tot de workshop.

  Locatie: ONLINE


 • 29

  29 oktober 8:45 tot 8 oktober 12:00

  Bijeenkomst voor schooldirecteuren

  Onderwerp: volgt

  Locatie: Schipholpoort 2, Haarlem