<< November 2021 >>
ZoMaDiWoDoVrZa
 
1
2
3456
789
10
111213
141516
17
181920
21222324252627
282930    

November

 • 1

  1 november van 13:00 tot 17:00

  Directienetwerk


 • 2

  2 november van 15:00 tot 16:30

  Versterken leesonderwijs, online intervisie

  Draai je dit schooljaar een groep 3, een groep 4 of een combinatie van een van deze leerjaren, kom dan je kennis delen en/of laat je kennis aanvullen! 

  De resultaten en observaties van de herfstsignalering zijn dan binnen. Hoe instrueer ik mijn zwakkere lezers? Hoe ga ik om met heel sterke lezers in mijn groep? Hoe bevorder ik het lezen/de leesmotivatie? Ga met andere collega’s en leesexperts online in gesprek. 

   

  Locatie: ONLINE


 • 10

  10 november van 15:00 tot 17:30

  Praten met kinderen, vanzelfsprekend!

  Het thema ‘praten met kinderen’ staat in het onderwijs anno nu stevig op de agenda. De meeste scholen werken inmiddels met kind-gesprekken en/of betrekken leerlingen bij de momenten waarop zij met ouders praten. Betrokkenheid bij het eigen leerproces is immers belangrijk.
  Onderwijsexpert Ellen Emonds neemt ons deze middag mee in haar missie om de stem van de leerling een (nog) stevigere plek in de organisatie van scholen te geven. Interne begeleiders, leerkrachten en andere onderwijsprofessionals krijgen op zowel theoretische als praktische wijze inzicht in de enorme meerwaarde van echt goed luisteren naar kinderen. Bovendien zullen zij ervaren hoe hun eigen perspectief op kinderen doorwerkt in de manier waarop zij dat doen. En hoe groot het belang is van een open mind en hart, wanneer je echt goed wilt luisteren naar kinderen (en hun ouders). Evenals een stevige pedagogische grondhouding vanuit authenticiteit en zelfrespect, empathie en aanvaarding.
  Ellen geeft scholen deze middag ook diverse handvatten om in de praktijk vorm te geven aan praten met en luisteren naar kinderen. Het belooft een inspirerende middag te worden die zeker aanleiding kan geven tot boeiende gesprekken in je team.

  Ellen Emonds is oprichter en mede-eigenaar van Tweemonds en richt zich onder meer op procesgerichte begeleiding in het onderwijs.

   

  Locatie: ONLINE


 • 17

  17 november van 15:00 tot 17:00

  Hoogbegaafdheid stimulerend signaleren

  Hoe herken je als leerkracht de kenmerken van mogelijk hoogbegaafde leerlingen?

  HB-expert Marijke Schekkerman gaat in op de theorie aan de hand van de verschillende typen HB-leerlingen  die worden onderscheiden. Welke kenmerken zie je bij deze leerlingen en - vooral - wat hebben zij nodig om te floreren? Zij gaat deze middag ook in op het signaleren van een ontwikkelingsvoorsprong bij jonge kinderen.

  Vergroot je kennis en expertise over omgaan met hoogbegaafdheid.

   

  Door: Marijke Schekkerman, HB-expert en werkt voor het SWV PO-ZK

  Inschrijven kan vanaf 6 oktober 2021 om 15.00 uur

  Locatie: Schipholpoort 2, Haarlem