<< November 2022 >>
ZoMaDiWoDoVrZa
  12345
6789101112
131415
16
171819
202122
23
242526
2728
29
30   

November

 • 16

  16 november van 14:30 tot 17:00

  HB leerlingen in je groep - hoe krijg je ze AAN?

  Dé hoogbegaafde leerling bestaat niet. Beschikken over een (soms extreem) hoog IQ is één ding; daar ook voluit en met succes en vol zelfvertrouwen gebruik van kunnen maken, is iets anders. Dit vraagt van leerkrachten inzicht in de uiteenlopende onderwijsbehoeften van hoogbegaafde leerlingen en kennis en kunde over hoe hierop af te stemmen. Marian Plat is expert op het gebied van hoogbegaafdheid in combinatie met complexe onderwijsbehoeften. Wat komt er allemaal bij kijken als je een HB-leerling AAN wilt krijgen? Een inzicht gevende middag waar thema’s als mindset, prikkelverwerking en reflex-integratie zeker voorbijkomen. En waarbij je als leerkracht handvatten krijgt om jouw HB-leerling beter te snappen en te begeleiden.

  Door Marian Plat, HB specalist PO-ZK

  Inschrijven is mogelijk vanaf 5 oktober 2022 om 15.00 uur

  Locatie: Schipholpoort 2, Haarlem


 • 23

  23 november van 14:30 tot 17:15

  Good Practice Delen & Stelen: HB onderwijs

  HB-coördinatoren, -specialisten en talentbegeleiders opgelet! Op woensdag 23 november organiseert PO-ZK de eerste van drie Good Practice bijeenkomsten die voor dit schooljaar op de rol staan. Het project Versterken onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen heeft na drie jaar mooie vruchten afgeworpen en op onze scholen zijn inmiddels - ook los van dit project - talloze initiatieven ontplooid die op allerlei manieren bijdragen aan meer passend onderwijs voor deze doelgroep. Wij nodigen jullie graag uit om deze initiatieven onder de aandacht te brengen van je collega's!

  De eerste Good Practice bijeenkomst staat dan ook in het teken van Delen & Stelen. Tijdens deze middag krijg je volop de kans om ervaringen uit te wisselen, maar zeker ook om je te laten inspireren door en te profiteren van initiatieven op het vlak van onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen op andere scholen. Onze HB-experts, die nog tot eind 2022 scholen zullen ondersteunen bij hun vragen op HB-gebied, zijn aanwezig om nog meer van hun kennis en expertise met jullie te delen.

  Het eerste deel van deze Good Practice bijeenkomst bestaat uit groepsgewijze 'speeddates' onder leiding van één van de HB-experts. Vragen die aan de orde kunnen komen:

  - Wat heb jij op jouw school al in werking gezet?
  - Waar ga je meer van doen?
  - Op welke vragen zoek je nog antwoorden?
  - Op welke ontwikkeling in jouw school ben je trots?


  In de pauze is er gelegenheid om elkaar informeel te ontmoeten en mogelijk afspraken te maken voor collegiale consultatie. Een mooie kans om op locatie inspiratie op te doen en gebruik te maken van bestaande initiatieven.
  Na de pauze zullen de HB-experts dieper ingaan op HB-thema's. Om hierbij zo goed mogelijk aan te sluiten bij jullie wensen en behoeften, ontvang je na je aanmelding in de aanloop naar 23 november een mail met het verzoek enkele vragen te beantwoorden. Met jullie input zorgen we met elkaar voor een passende invulling van de rest van de middag.

  Locatie: Schipholpoort 2 - zaal 0.17


 • 29

  29 november van 13:00 tot 16:00

  Conferentie lezen: plezier én kwaliteit!

  In deze middag rondom lezen word je ondergedompeld in verschillende facetten van het leesonderwijs. Diverse sprekers nemen je mee in een gevarieerd aanbod aan thema's, van leesplezier tot kwaliteit-verhoging van zorgniveau 3. Én een echte Meet&Greet staat ook op het programma! Meld je snel aan, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

  Door verschillende sprekers en leesexperts

  Inschrijven is mogelijk vanaf 12 oktober 2022 om 15.00 uur

  Locatie: Schipholpoort 2, Haarlem