<< November 2023 >>
ZoMaDiWoDoVrZa
   1234
567
8
91011
12131415161718
1920
21
22
23
2425
2627
28
29
30  

November

 • 8

  8 november van 15:00 tot 18:00

  Fijn-motorische ontwikkeling in de onder- en middenbouw

  Motoriek is overal en zeker op de basisschool. In iedere klas zijn leerlingen die vanwege een fijn-motorisch probleem niet optimaal tot presteren komen. Deze problemen zijn misschien vaak maar een klein probleem voor de school, maar ze kunnen voor de leerling een heel groot probleem vormen. De leerkracht die het kind dagelijks ziet, is natuurlijk het beste in staat die problemen te signaleren en hierop in te spelen. Vroegtijdige signalering en interventie ondersteunen een kind in de ontwikkeling en dat heeft weer een positief effect op het welbevinden van het kind. 

  Na deze workshopmiddag op locatie van SO De Parel heb je een beter idee van de fijn-motorische ontwikkeling in de onder- en middenbouw en weet je hoe je deze ontwikkeling als leerkracht mee kunt ondersteunen. 

  Door Team Passend Onderwijs van SO De Parel 

  Leerkrachten werkzaam binnen SWV PO-ZK, kunnen zich per leerkrachtmiddag ongeveer zes weken van tevoren inschrijven. Voor deze middag zal inschrijven mogelijk zijn op 27 september vanaf 15.00 uur. 

  Locatie: De Parel. Frederik Hendriklaan 73, 2012 SG Haarlem


 • 21

  21 november van 13:00 tot 16:00

  Slim veranderen in het onderwijs - hoe doe je dat?

  Let op: Voor IB én directie! 

  Veranderen gaan niet altijd vanzelf. Soms gaat ‘de verandering’ heel goed, maar het proces er naartoe kan ook stroef verlopen of zelfs als een nachtkaars uitdoven. Hoe komt dat? En hoe geef je praktisch handen en voeten aan dergelijke veranderprocessen, zodat deze daadwerkelijk leiden tot de gewenste resultaten?
  Tijdens deze workshop identificeren we een viertal vaak terugkerende veranderdilemma’s die professionalisering, groei en verbetering in de school in de weg staan. Het zijn kwesties die intern begeleiders en directeuren in de praktijk regelmatig tegenkomen en vast zullen herkennen. Tjip de Jong, onder meer bekend van de Tjippodcast, deelt zijn kennis en ervaring en begeleidt deze interactieve middag.

  Door Tjip de Jong - adviseur, onderzoeker, spreker en schrijver

   

  Locatie: Schipholpoort 2, 2034 MA Haarlem


 • 22

  22 november van 15:00 tot 17:00

  Een interactieve middag over leren vanuit spel

  Vanwege organisatorische redenen kan deze leerkrachtmiddag helaas niet doorgaan. Er volgt een nieuwe datum. 

  Door middel van spel kun je de intrinsieke motivatie, de zelfredzaamheid en autonomie van kinderen vergroten. Ook kun je spel ondersteunend inzetten bij je reken- en taallessen. Hoe je dit kunt doen, óók voor leerlingen die moeilijk tot leren komen, leer je in deze interactieve middag op locatie bij SO De Schelp.

  Door het Expertiseteam van De Schelp

   

   

  Locatie: De Schelp, Nieuwe Landstraat 12 in Haarlem


 • 23

  23 november van 15:00 tot 16:30

  Intervisie Aandachtsfunctionaris - Veilig Thuis

  Onderwerpen die aan de orde komen zijn: de routekaart, samenwerking, werkwijze VT en veel ruimte voor vragen en interactie.

   

  De intervisiebijeenkomst wordt gegeven door gedragswetenschappers Susan Dijkman en Chantal Dolfing.

   

  Aanmelden kan door een mail te sturen naar: secretariaat@veiligthuis-ken.nl

   

  Locatie: Veilig Thuis Kennemerland, Oostvest 60, Haarlem


 • 28

  28 november van 9:00 tot 12:00

  DIRECTIENETWERK

  Het programma volgt, maar we kunnen alvast bekend maken dat Bert Wienen ons meeneemt in zijn visie op inclusief onderwijs en waarom je het kind juist niet centraal moet stellen.

  Alvast meer weten? Lees bijvoorbeeld dit interview.

  Locatie: Sociëteit Vereeniging Haarlem, Zijlweg 1, Haarlem


 • 29

  29 november van 14:30 tot 17:00

  Kenniskring HB

  Na het succes van en de positieve feedback op de eerste twee Good Practice bijeenkomstem voor HB-specialisten onder de noemer Delen & Stelen, zijn wij met elkaar gekomen tot de oprichting van de Kenniskring HB. Op woensdag 29 november komt de Kenniskring HB voor het eerst onder deze naam bij elkaar. HB-specialisten van onze scholen zijn van harte uitgenodigd om hun kennis en ervaring te delen met elkaar en elkaar op die manier te inspireren. Leren van en met elkaar is het devies van deze Kenniskring HB. Tijdens de bijeenkomst van 29 november gaan we met elkaar dieper in op het thema 'versnellen' en in het verlengde daarvan 'jong naar het VO'. Na een korte presentatie van één van onze scholen, gaan we aan de hand van aan onder meer dit thema gerelateerde vragen met elkaar in gesprek in roulerende groepen. Het laatste deel van het programma besteden we aan intervisie. Denk dus alvast na over een eventuele casus om in te brengen.

   

  Locatie: Schipholpoort 2 - grote zaal beneden