<< November 2023 >>
ZoMaDiWoDoVrZa
   1234
567
8
91011
12131415161718
1920
21
22
232425
2627282930  

November

 • 8

  8 november van 15:00 tot 18:00

  Fijn-motorische ontwikkeling in de onder- en middenbouw

  Motoriek is overal en zeker op de basisschool. In iedere klas zijn leerlingen die vanwege een fijn-motorisch probleem niet optimaal tot presteren komen. Deze problemen zijn misschien vaak maar een klein probleem voor de school, maar ze kunnen voor de leerling een heel groot probleem vormen. De leerkracht die het kind dagelijks ziet, is natuurlijk het beste in staat die problemen te signaleren en hierop in te spelen. Vroegtijdige signalering en interventie ondersteunen een kind in de ontwikkeling en dat heeft weer een positief effect op het welbevinden van het kind. 

  Na deze workshopmiddag op locatie van SO De Parel heb je een beter idee van de fijn-motorische ontwikkeling in de onder- en middenbouw en weet je hoe je deze ontwikkeling als leerkracht mee kunt ondersteunen. 

  Door Team Passend Onderwijs van SO De Parel 

  Locatie: De Parel. Frederik Hendriklaan 73, 2012 SG Haarlem


 • 21

  21 november van 13:00 tot 16:00

  Slim veranderen in het onderwijs - hoe doe je dat?

  Let op: Voor IB én directie! 

  Veranderen gaan niet altijd vanzelf. Soms gaat ‘de verandering’ heel goed, maar het proces er naartoe kan ook stroef verlopen of zelfs als een nachtkaars uitdoven. Hoe komt dat? En hoe geef je praktisch handen en voeten aan dergelijke veranderprocessen, zodat deze daadwerkelijk leiden tot de gewenste resultaten?
  Tijdens deze workshop identificeren we een viertal vaak terugkerende veranderdilemma’s die professionalisering, groei en verbetering in de school in de weg staan. Het zijn kwesties die intern begeleiders en directeuren in de praktijk regelmatig tegenkomen en vast zullen herkennen. Tjip de Jong, onder meer bekend van de Tjippodcast, deelt zijn kennis en ervaring en begeleidt deze interactieve middag.

  Door Tjip de Jong - adviseur, onderzoeker, spreker en schrijver

   

  Locatie: Schipholpoort 2, 2034 MA Haarlem


 • 22

  22 november van 15:00 tot 17:00

  Een interactieve middag over leren vanuit spel

  Door middel van spel kun je de intrinsieke motivatie, de zelfredzaamheid en autonomie van kinderen vergroten. Ook kun je spel ondersteunend inzetten bij je reken- en taallessen. Hoe je dit kunt doen, óók voor leerlingen die moeilijk tot leren komen, leer je in deze interactieve middag op locatie bij SO De Schelp.

  Door het Expertiseteam van De Schelp

   

  Locatie: De Schelp, Nieuwe Landstraat 12 in Haarlem