Binnenkort

Praten met kinderen, vanzelfsprekend!

  • 10 november 15:00 tot 10 november 17:30
  • Locatie: ONLINE

Het thema ‘praten met kinderen’ staat in het onderwijs anno nu stevig op de agenda. De meeste scholen werken inmiddels met kind-gesprekken en/of betrekken leerlingen bij de momenten waarop zij met ouders praten. Betrokkenheid bij het eigen leerproces is immers belangrijk.
Onderwijsexpert Ellen Emonds neemt ons deze middag mee in haar missie om de stem van de leerling een (nog) stevigere plek in de organisatie van scholen te geven. Interne begeleiders, leerkrachten en andere onderwijsprofessionals krijgen op zowel theoretische als praktische wijze inzicht in de enorme meerwaarde van echt goed luisteren naar kinderen. Bovendien zullen zij ervaren hoe hun eigen perspectief op kinderen doorwerkt in de manier waarop zij dat doen. En hoe groot het belang is van een open mind en hart, wanneer je echt goed wilt luisteren naar kinderen (en hun ouders). Evenals een stevige pedagogische grondhouding vanuit authenticiteit en zelfrespect, empathie en aanvaarding.
Ellen geeft scholen deze middag ook diverse handvatten om in de praktijk vorm te geven aan praten met en luisteren naar kinderen. Het belooft een inspirerende middag te worden die zeker aanleiding kan geven tot boeiende gesprekken in je team.

Ellen Emonds is oprichter en mede-eigenaar van Tweemonds en richt zich onder meer op procesgerichte begeleiding in het onderwijs.

 

Gebruik het onderstaande formulier om u aan te melden voor deze bijeenkomst:This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and Terms of Service apply.