Agenda

Workshop High Dosage Turtoring (ondersteuning en rekenen)

  • 28 november 15:30 tot 28 november 17:00
  • Locatie: Schipholpoort 2, 2034 MA, Haarlem

Voor remedial teachers, onderwijsassistenten, leerkrachtondersteuners, rekenspecialisten én leerkrachten van groep 6-7-8

Wil jij de kwaliteit van je rekenondersteuning verhogen? Wil je in jouw lessen vooral doen waarvan reeds is bewezen dat het werkt? Lees dan verder en meld je aan! Let op, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. 

Op enkele scholen in onze regio wordt het project High Dosage Tutoring (HDT) uitgevoerd door Stichting The Bridge Learning Interventions. Dit is een evidence based tutorprogramma waarbij intensieve ondersteuning voor rekenen wordt gegeven in kleine groepjes onder schooltijd. Ook in onze regio zijn de wetenschappelijke onderzoeksresultaten door de Universiteit van Amsterdam zeer positief gebleken voor leerlingen in groep 7/8. Wat maakt HDT - naast de intensiviteit - zo effectief? En kunnen deze werkzame elementen van HDT ook worden toegepast in de rekenondersteuning en tijdens de rekenles? Jazeker!

In deze workshop leer je meer over sociaal emotionele elementen. Denk aan Growth mindset en het geven van complimenten: hoe vergroot je het zelfvertrouwen? Daarnaast komen ook meer (reken)didactische vaardigheden aan bod die o.a. afkomstig zijn uit Teach Like A Champion en het gebruik van rekenmateriaal. 

Anne en Claire van The Bridge vertellen hier over in deze praktische workshop. Op donderdag 28 november 15.30-17.00 uur is de fysieke workshop met een online follow-up op donderdag 10 april 2025 16.30-17.30 uur. 

Gebruik het onderstaande formulier om u aan te melden voor deze bijeenkomst:This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and Terms of Service apply.