November
-
7
7 november van 8:30 tot 12:30
Groot Netwerk PO-VO
Programma 'Welke ervaring gun jij je leerlingen?
Prof. Dr. Floortje Scheepers
Van het boek ‘Mensen zijn ingewikkeld’. Accepteren van de werkelijkheid en loslaten van modeldenken. Ze neemt ons mee in het weer zien van de mens tegenover ons.Kikid
Door middel van theater écht in gesprek met jongeren over voor hen belangrijke thema’s. Hoe werkt dat?Igor Verettas
Het verhaal waar jij in gelooft en waar je keuzes op baseert, heeft dagelijks invloed op de ontwikkeling van jonge mensen. Igor nodigt je uit om af te dalen naar de bron van het verhaal dat jij echt wilt uitdragen.
Inloop vanaf 8:30 uur
Start programma 9:00 uur
Einde: 12:30 uurLocatie: Phil, Lange Begijnestraat 11, 2011 HH Haarlem
-
12
12 november van 13:00 tot 15:00
Intervisie vanuit Veilig Thuis
Intervisie Aandachtsfunctionaris/Kenniskring georganiseerd door Veilig Thuis.
Onderwerp: de routekaart, samenwerking, werkwijze VT en veel ruimte voor vragen en interactie.
De middag wordt verzorgd door gedragswetenschappers Susan Dijkman & Chantal Dolfing.
Aanmelden kan bij secretariaat@veiligthuis-ken.nl
Locatie: Schipholpoort 2, Haarlem
-
13
13 november van 8:45 tot 11:00
Kenniskring Brugfunctionaris
Deze kenniskring is speciaal voor de brugfunctionarissen in ons samenwerkingsverband en organiseren we, als samenwerkingsverband, samen met betrokken partners zoals de gemeente Haarlem.
Aanmelden kan bij abreuker@haarlem.nl.
Locatie: Schipholpoort 2, Haarlem
-
14
14 november van 13:00 tot 16:00
Klaar vóór de start! Een goede intake is het halve werk.
Klaar vóór de start!
Een goede intake is het halve werk. Onderwijsadviseur Mieke Michiels gaat op verhalende wijze in op alles wat komt kijken bij een degelijke intakeprocedure van startende leerlingen.Wat moet en wat mag en wat kan? Welke informatie heb je als school nodig om een goede start voor te bereiden? Van wie kan deze informatie komen? Wanneer verzamel je de nodige gegevens en wat is het moment om in gesprek te gaan?
Tijdens dit IB-netwerk gaan we zowel theoretisch als praktisch in op alle aspecten van een goede intake. Je houdt tijdens dit netwerk je eigen schoolpraktijk op dit gebied tegen het licht en gaat naar huis met inspiratie voor het verbeteren daarvan. Zodat je straks klaar bent vóór de start van een nieuwe leerling, met of zonder specifieke onderwijsbehoeften.
Door: Mieke Michiels
Locatie: Schipholpoort 2, 2034 MA, Haarlem
-
20
20 november van 14:30 tot 17:00
Alle(s) (boeken) uit de kast! Over leesvaardigheid en leesplezier.
Alle(s) (boeken) uit de kast!
Leesvaardigheid en leesplezier beïnvloeden elkaar. Als lezen weinig moeite kost, is het leuker en lees je vanzelf meer. Als je meer leest, maak je meer leeskilometers waardoor je een betere lezer wordt. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat alle leerlingen in deze zogenoemde positieve leesspiraal terecht komen?In deze workshop gaat Sebastián Aravena in op wat wetenschappelijk onderzoek hierover zegt en probeert hij deze inzichten samen met de deelnemers te vertalen naar de dagelijkse praktijk. De vraag die in de eerste helft van de workshop centraal staat is: “Hoe verbeter ik de technisch leesvaardigheid van mijn leerlingen?”. In de tweede helft gaat het om de vraag: “Hoe maak ik van mijn leerlingen gemotiveerde lezers?”.
Door: Sebastián Aravena, RIDLeerkrachten werkzaam binnen SWV PO-ZK, kunnen zich per leerkrachtmiddag ongeveer zes weken van tevoren inschrijven. Voor deze middag zal inschrijven mogelijk zijn op 9 oktober 2024 vanaf 15.00 uur.
Locatie: Schipholpoort 2, 2034 MA, Haarlem
-
26
26 november van 15:30 tot 17:00
Intervisie en kenniskring over lezen
Voor leesspecialisten, leerkrachten en internbegeleiders.
Het inrichten van effectieve ondersteuning voor lezen staat op de agenda en we nodigen hiervoor een expert uit de regio uit. Er is uiteraard ook genoeg ruimte om ervaringen en tips uit te wisselen.
Locatie: Schipholpoort 2, 2034 MA, Haarlem
-
28
28 november van 15:30 tot 17:00
Workshop High Dosage Tutoring (ondersteuning en rekenen)
Voor remedial teachers, onderwijsassistenten, leerkrachtondersteuners, rekenspecialisten én leerkrachten van groep 6-7-8
Wil jij de kwaliteit van je rekenondersteuning verhogen? Wil je in jouw lessen vooral doen waarvan reeds is bewezen dat het werkt? Lees dan verder en meld je aan! Let op, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.
Op enkele scholen in onze regio wordt het project High Dosage Tutoring (HDT) uitgevoerd door Stichting The Bridge Learning Interventions. Dit is een evidence based tutorprogramma waarbij intensieve ondersteuning voor rekenen wordt gegeven in kleine groepjes onder schooltijd. Ook in onze regio zijn de wetenschappelijke onderzoeksresultaten door de Universiteit van Amsterdam zeer positief gebleken voor leerlingen in groep 7/8. Wat maakt HDT - naast de intensiviteit - zo effectief? En kunnen deze werkzame elementen van HDT ook worden toegepast in de rekenondersteuning en tijdens de rekenles? Jazeker!
In deze workshop leer je meer over sociaal emotionele elementen. Denk aan Growth mindset en het geven van complimenten: hoe vergroot je het zelfvertrouwen? Daarnaast komen ook meer (reken)didactische vaardigheden aan bod die o.a. afkomstig zijn uit Teach Like A Champion en het gebruik van rekenmateriaal.
The Bridge vertelt hier over in deze praktische workshop. Op donderdag 28 november 15.30-17.00 uur is de fysieke workshop met een online follow-up op donderdag 10 april 2025 16.30-17.30 uur.
Locatie: Schipholpoort 2, 2034 MA, Haarlem