Alle nieuwsberichten

Aanbod PO-ZK komende periode

25 september 2024

Hoe verrijk ik zonder zorgen?
Op woensdag 16 oktober nemen twee leerkrachten van DWS Zuid-Kennemerland je mee in diverse manieren om op eenvoudige wijze jouw aanbod te verrijken voor meer- en hoogbegaafde leerlingen in je groep. 

Groot netwerk
Op donderdag 7 november is het Groot Netwerk van 09.00-12.30 uur bij Philharmonie Haarlem (Inloop vanaf 8.30 uur). Het thema van deze ochtend: 'Welke ervaring gun jij je leerlingen?' Met diverse inspirerende sprekers. Aanmelden en meer informatie via deze link. 

 

Intervisie voor aandachtsfunctionarissen
Op dinsdag 12 november is er weer intervisie voor aandachtsfunctionarissen, georganiseerd door Veilig Thuis. Thema's: de routekaart, samenwerking, werkwijze Veilig Thuis. Natuurlijk is er ook ruimte voor interactie. De middag is van 13.00 tot 15.00 uur en wordt verzorgd door gedragswetenschappers Susan Dijkman en Chantal Dolfing. Aanmelden via secretariaat@veiligthuis-ken.nl

IB-netwerkbijeenkomst Klaar vóór de start
Op donderdag 14 november zal onderwijsadviseur Mieke Michiels ons op verhalende wijze meenemen in alles wat komt bij een intakeprocedure van startende leerlingen. We gaan zowel theoretisch als praktisch in op alle aspecten van een goede intake. Voor meer informatie kijk op onze website, en meld je hier ook aan!

Alle(s) (boeken) uit de kast! 
Leesvaardigheid en leesplezier beïnvloeden elkaar. Als lezen weinig moeite kost, is het leuker en lees je vanzelf meer en word je een betere lezer. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat alle leerlingen in deze zogenoemde positieve leesspiraal terecht komen? In deze workshop gaat Sebastián Aravena van het RID in op wat wetenschappelijk onderzoek hierover zegt en probeert hij deze inzichten samen met de deelnemers te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Meer info en aanmelden? Klik hier.

Intervisie en kenniskring over lezen
Op 26 november vindt de intervisie en kenniskring over lezen plaats, bedoeld voor leesspecialisten, leerkrachten en intern begeleiders. Het inrichten van effectieve ondersteuning voor lezen staat op de agenda en we nodigen een expert uit de regio uit die hier op in gaat. Er is uiteraard ook genoeg ruimte om ervaringen en tips uit te wisselen. Wil je verzekerd zijn van een plek? Meld je dan nu alvast hier aan.

Workshop High Dosage Tutoring
Wil jij de kwaliteit van de rekenondersteuning op je school verhogen? Wil je doen waarvan reeds is bewezen dat het werkt? Lees dan meer over deze workshop verzorgd door The Bridge en stuur deze door naar remedial teachers, leerkrachtondersteuners, rekenspecialisten én leerkrachten van groep 6-7-8. De workshop bestaat uit een fysieke bijeenkomst op 28 november en een online follow-up in april. Meer info vind je hier.

Training samenwerken onder spanning
Training voor directie én Intern Begeleider (duo) en bij voldoende animo!

Een intensieve training ‘samenwerking onder spanning’, gebaseerd op het boek ‘De trein van boos naar middel’. De training wordt gegeven door bureau Pro Ago en gaat uit van de methode Oplossingsgericht Werken (OW). Met deze methode wordt de deelnemer geholpen om creatief na te denken over manier om een probleem op te lossen of te verkleinen, zonder veel tijd te besteden aan de analyse van het probleem. Het is een 6-daagse training en het is belangrijk om op alle data aanwezig te zijn.

Terugkoppeling van één van de directeuren die de training vorig schooljaar heeft bijgewoond: ‘Als je ooit een uitnodiging of kans krijgt om deel te nemen aan 'Samenwerken onder Spanning', grijp die kans met beide handen’

Meer informatie kunt u vinden op onze website. Aanmelden kan via info@po-zk.nl