Versterken Rekenonderwijs + Rekenpagina

Vanaf het schooljaar 2020-2021 biedt het Samenwerkingsverband PO-ZK gedurende drie jaar álle scholen de mogelijkheid om het protocol ERWD goed te implementeren binnen hun school ten einde het rekenonderwijs te versterken en aan te sluiten op de verschillende onderwijsbehoeften van de leerlingen. Ook dit jaar kunnen scholen deelnemen.

Hieronder vind je het document waarmee je je kunt aanmelden voor de tweede helft van het schooljaar 2021-2022. 
Aanmelden Versterken Rekenonderwijs 21-22.docx

Wat vooraf ging:

In de schooljaren 2018-2019 en 2019-2020 heeft het project 'Rekenproblemen en de implementatie van het protocol ERWD' gedraaid. Samen met het Rudolf Berlin Center van de UvA, het RID, de gemeente Haarlem en tien actieve scholen uit het Samenwerkingsverband PO-ZK is het ERWD vertaald naar een set handige handreikingen, waarmee fase oranje vormgegeven kan worden. Onderwijsadvies heeft de handreikingen geredigeerd. Het project is afgesloten met een Rekenconferentie op dinsdag 26 mei 2020.

Heb je vragen over het project dat begint in januari 2021, mail dan naar een van de betrokken onderwijsconsulenten Johanneke Mijnhardt j.mijnhardt@po-zk.nl en Nienke Bolderheij n.bolderheij@po-zk.nl 

Product

Per 1 januari 2021 staan alle gemaakt handreikingen op de rekenpagina van het Samenwerkingsverband. Je kunt hier meteen naar toe door op het plaatje rechts te klikken.

Consulenten

Johanneke Mijnhardt en Nienke Bolderheij  

Rekenpagina