Versterken Rekenonderwijs + Rekenpagina

Vanaf het schooljaar 2020-2021 biedt het Samenwerkingsverband PO-ZK gedurende drie jaar álle scholen de mogelijkheid om het protocol ERWD goed te implementeren binnen hun school ten einde het rekenonderwijs te versterken en aan te sluiten op de verschillende onderwijsbehoeften van de leerlingen. Ook dit jaar kunnen scholen deelnemen.

Hier vind je het document waarmee je je voor het schooljaar 22-23 kunt aanmelden voor dit project dat loopt tot eind 2023. 

Wat vooraf ging:

In de schooljaren 2018-2019 en 2019-2020 heeft het project 'Rekenproblemen en de implementatie van het protocol ERWD' gedraaid. Samen met het Rudolf Berlin Center van de UvA, het RID, de gemeente Haarlem en tien actieve scholen uit het Samenwerkingsverband PO-ZK is het ERWD vertaald naar een set handige handreikingen, waarmee fase oranje vormgegeven kan worden. Onderwijsadvies heeft de handreikingen geredigeerd. Het project is afgesloten met een Rekenconferentie op dinsdag 26 mei 2020.

Heb je vragen over het project, mail dan naar een van de betrokken onderwijsconsulenten Johanneke Mijnhardt j.mijnhardt@po-zk.nl en Rosemarie de Boed r.deboed@po-zk.nl 

Product

Per 1 januari 2021 staan alle gemaakt handreikingen op de rekenpagina van het Samenwerkingsverband. Je kunt hier meteen naar toe door op het plaatje rechts te klikken.

Rekenpagina